Søk - Innhold
Søk - Kontakter
Skjema og dokumenter
Søk - Nettlenker
Search - JEvents
Search - ZOO

Utbrudd av Influensa type A ved Farsund omsorgssenter – flere syke

Publisert . Sist endret . i kategorien Siste nytt

Flere beboere ved Farsund omsorgssenter fikk sist uke symptomer som ga mistanke om influensa. Det er nå bekreftet at mer enn 10 beboere er blitt smittet med Influensavirus type A, på tross av at flere faktisk var vaksinert for influensa. For å hindre smittespredning ber vi nå om at besøk til omsorgssenteret begrenses til nødvendig kontakt med nære pårørende.

Fra tirsdag i forrige uke har flere beboere ved Farsund omsorgssenter og omsorgsboligene ved siden av, fått influensasymptomer. Tilsynslegene og personalet ved legevakta har iverksatt nødvendig prøvetaking og intensiv behandling i samsvar med sine rutiner. Det innskjerpes nøye håndhygiene og hostehygiene både for beboere, ansatte og pårørende. Hyppig spritvask av hendene bidrar til å hindre smittespredning.

Farsund omsorgssenter følger sitt infeksjonskontrollprogram, og setter alt inn på å gi god omsorg til sine beboere i denne situasjonen. Vi ber derfor om forståelse for at det er nødvendig å isolere smitteførende pasienter. Selvfølgelig trenger man kontakt med sine pårørende når man blir alvorlig syk, men andre besøkende bes utsette besøket til epidemien er over. Vi håper nå å få stanset epidemien.

Siden det er influensavirus i omløp, ber smittevernlege Ann-Margret Haaland nå alle innbyggere i Farsund om å være spesielt nøye med håndvask – gjerne med sprit, og at man tar hensyn til hverandre ved hoste og nysing. Dette bidrar til at viruset spres minst mulig i befolkningen.

Kommunens helsetjeneste følger den videre utviklingen tett, og setter inn nødvendige tiltak fortløpende.