Søk - Innhold
Søk - Kontakter
Skjema og dokumenter
Søk - Nettlenker
Search - JEvents
Search - ZOO

farsund

Kommunevåpen

Publisert . Sist endret . i kategorien Kommunevåpen

Farsund kommunevåpenSom Farsund bykommunes offisielle merke vedtas det fra år 1901 benyttede byvåpen med motiv "De fire trær", utført på den måte at det på gull bunn (felt) og fra grønn bakke (skjoldfot) vokser fire grønne sammenvoksende lindetrær.

Denne utførelse er i strid med reglene for kommunevåpen og derfor ikke offisielt godkjent.

På den annen side har motivet med de fire trær vært brukt som symbol på byen helt siden kjøpmannsdynastiet Lund brukte de fire trær i sitt handelssegl. Et av de første av Lundenes segl hadde bilder som symboliserte de fire trærne, kirken, Husan og havets fiskerikdom. Et annet segl viste Ørnen, de fire trærne og seilskipet.

De fire trær sto opprinnelig i Lund-familiens hage og man antar de ble plantet midt på 1700-tallet. Etter hvert vokste de seg store og mektige selv om de ble stygt skadet under bybrannen i 1901. Trærne ble felt i 1957 (2 av dem var da døde) og erstattet med fire nye lindetrær.

I Viga, en slette bakenfor steingjerde som omgir hagen til Jonas Lund i Eikvåg, står enda idag fire Lindetrær plantet i firkant som Lundenes familiemerke.

De fire trær har alltid vært et kjært kjennemerke for byens innbyggere